18 Aralık 2012 Salı

Müge Hanım'ın Vişneli Kek'i

Kek dediğin kakaolu olur ne o öyle meyveli filan?!!!! 
Bunu diyen benim ve blogum için seçtiğim ilk tarif  Vişneli Kek.  Cücü'nün hamur işi merakı ve meyveli kekleri sevmesi ile hayatta böyle değişiklikler oluyor.  Ee birde hamiş olup sabah uykuları tatlı gelmeye başlayınca eşime sabah kahvaltıları için hafta içi kek, poğaça yapıyorum. Bu sefer değişik bir şey olsun, aaaa evde vişne var diyerek internetten bakıp yapmaya karar verdiğim bu tarif iş dolayısıyla da tanışma imkanı bulduğum Hünerli Bayanlar blogunun yazarı Müge Hüner'e ait. Sadece benden küçük bir ekleme var. Gerçekten onun da söylediği gibi nemli, yumuşacık bir kek. Mutlaka siz de deneyin :)

Not: Cücü bu keke bayıldı. Son dilimi yerken yenisini ne zaman yapacağımı soruyor :)



Malzemeler
  • 3 Adet Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağından 1 parmak az Süt
  • 1/4 bardak vişne suyu(konserveden çıkan vişne suyundan
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 20 adet kadar vişne (ben konserve kullandım)
Yapılışı
  • Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri, vanilya ile birlikte, şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Süt ve yağı ekleyip, biraz daha çırpın.
  • Un ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyin ve çok az çırpın.
  • Kare veya dikdörtgen bir borcamın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı borcama dökün.
  • Üzerine ikiye böldüğünüz vişneleri dizin.
  • Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: