17 Aralık 2012 Pazartesi

Can Bey'in hazırlıkları ve doktor kontrolü

32. hafta 3. gündeyim bugün, doğuma çok az kaldı... Bu sabah ki doktor kontrolümüz itibariyle Can Bey 47 cm 2350 gr olmuş. Doktorumuz Almila Hanım her zaman söylediği şeyi tekrarladı bu oğlan uzun boylu olacak :)
Ne kadar da çabuk geçmiş zaman haziran ayında ilk ultrasona girdiğimde 1cm bile değildi. Tam 191 gün geçmiş... İple çektiğimiz doktor kontrolleri, heyecanla beklenen test sonuçları, kız mı erkek mi iddaları, hareket etti edecek bekleyişleri derken  şimdi kalan son günleri  doğumun nerede nasıl olacağını konuşuyoruz. Ve önümüzde kalan aşağı yukarı 8 hafta... Tahmini olarak 4 şubat haftası sezeryan ile gelecek küçük bey. Doğum için Bodrum Acıbadem'e bugün itibariyle karar verdik.

Geçtiğimiz hafta Can Bey için neler yaptık?
Haftalardır gündemimizde olan bebek odası için alınacak mobilyalar için sonunda kararımızı ve siparişimizi verdik. Yatağımız zaten haftalar önce gelmişti. Ece teyzemiz Lale ve Lila'nın yatağını bize vermişti. Bin tane internet sitesi gezildi.İzmir ve Bodrum'da bir sürü mobilya mağazasında ayaklara kara sular indi. Neredeyse tüm sitelerdeki "bebek odası nasıl olmalı" yazıları okundu. En elverişli modeller için herkesten tavsiyeler alındı. Vee en sonunda mobilyamızı yaptırmaya karar verdik. Böylece hem bizim istediğimiz ölçülerde olacak, hem en kullanışlı şekilde dizayn edilecek. Mobilya siparişimizi Bodrum Derin Ahşap'a verdik. Firma sahibi Mücahit Bey o kadar yardımcı, çocuklar konusunda hassas ve sanki kendine mobilya yapıyormuşçasına titiz ki gerçekten içim çok rahat. Birkaç güne kadar mobilyanın ilk haline birlikte bakıp nasıl olacağına karar vereceğiz.  Şu anda bizim için 1 dolap ve 1 şifonyer yapılıyor. Rengi inci beyazı olacak ve biz onun için marin temalı kulplar, aksesuarlar, perde ve halı seçeceğiz. Sonuçta nasıl bir odamız olacağını paylaşacağım.


Evimiz 2 katlı olduğu için salonumuza ayrıca bir park yatak almaya karar vermiştik. Park yataklar arasından da Graco Countour Prestige modelini beğenmiştik. Haftasonu www.picabo.com.tr de istediğimiz ürünün çok iyi bir indirime girdiğini görünce babaannemiz hemen aldı. Teşekkürler Babaanne:) Normal fiyatı 410 TL civarında olan bu park yatak sitede kısa bir süreliğine 299 TL olmuş üstelik havale indirimiyle 287 TL'ye alabiliyorsunuz.




Son olarak geçen hafta oğlumuzu ziyarete gelenlere vereceğimiz çikolatanın ne ve nasıl olacağına karar verdik. Nikah şekerimiz ve Maks'ın doğum çikolatalarından sonra bunu da kendim yapmaya karar verdim. İçi bonibon olacak dışını ise yapınca paylaşacağım. İnşallah bonibon gibi tatlı ve renkli bir hayatı olur. 

Hiç yorum yok: