2 Ekim 2013 Çarşamba

Günler geçiyor... 8 aylık oldu Paşa

Bir gün gecikme ile bilgisayarın başındayım. Malum dün ayın biriydi ve Can 8. ayını doldurdu. Rutin kontrol için doktorumuzun muayenehanesindeydik sabah. Öyle bir sabaha uyandık ki inanamadık. Gece yatarken hala yazdı uyandığımızda ise sonbahar. Rüzgar esiyor, şakır şakır yağmur yağıyordu. Güneş kaçmış gitmiş :( Oysaki daha bir gün önce denize girmiştik.  Efendim uzun lafın kısası 8. ay kontrolümüz gayet güzel geçti. Bol bol maaşallah aldık doktor teyzemizden. Boyumuz 72 cm olmuş, Ben yemiyor diye şikayet ediyordum ama oğluşum 410 gr almış. 8. ay için 300 gr alması yeterliymiş zaten, Cancan 9345gr olmuş. Persentil olarak da boyumuz %83 kilomuz ise %72 de. 8 ayda oğlum 21 cm uzamış 6035gr almış.  Eveeet gelelim bu ayın soru cevap bölümüne.

1) Calpol
Doktorumuza Calpol hakkında son çıkan haberleri sordum. Aslında olayın paracetamol olduğunu nedense haberde sadece Calpolun adının geçtiğini söyledi. Hımmm bir de şunu ekledi bu konuyla ilgili herhangi bir makale de yokmuş.
2) Kızamık ve Meningokok (menectra)aşısı
Kızamık aşısı 12. aydan 9.aya alınmış yanı önümüzdeki ay olunacak. Meningokok aşısı ise yine 9. ayda yapılıyor ancak Sağlık Bakanlığı listesinde henüz yok. Doktorumuz önerdiği için biz önümüzdeki ay yaptıracağız. Bu arada merak edenler için fiyatı 155TL imiş.

3)Grip aşısı
Geçen ay Cancan'a grip aşısı yaptıralım mı diye sormuştuk. Evde okula giden abi, abla olmadığı için gerek yok demişti doktorumuz. Bu ay biz yaptıralım mı diye sorduk. Yaptırmamız gerekiyormuş.

4) Ayakkabı seçimi
Cancan gerçek anlamda yürüyene kadar ilk adım ayakkabısı almayacağız. Şimdilik tabanı hafif patik tarzı ayakkabılar kullanabilirmişiz.

5) Yasaklı gıdalar
Bir yaşına kadar bal, inek sütü, yumurta beyazı, tuz, şeker, kesinlikle yasak. Özellikle içeriğinde tuz bulunduran işlenmiş gıdalara dikkat örn zeytin ezmesi, salça gibi. Bunların dışında kalan allerji riski yüksek, gaz yapan gıdaları deneyerek verebilirmişiz. Ben nar ve mandalin denedim çok sevdi. Nohut ve kuru fasülye içinde biraz daha beklememizi söyledi doktorumuz.

6) Sürekli kulağını kaşıyor
Dişlerden dolayı oluyormuş. Gece uykuya dalarken ki ağlamalarımız da bu yüzdenmiş.Off ya şu 3. ve 4. dişimizde çıksın artık

İşte böyle bir ayı daha geride bıraktık. 7. ay fotoğraflarımızı en kısa zamanda paylaşacağım.

Hiç yorum yok: