3 Ekim 2013 Perşembe

Bebek kıyafetlerine dikkat

Çocuğun yediği helal giydiği haram demişler. Çok hızlı büyüyorlar, bir giydiğini bir daha giyemiyor diye. Ama bir sefer bile giyiyor olsa bebeklerimize en güzel en kaliteli şeyleri almaya özen gösteriyoruz. Bu sebeple de mutlaka markalı ürünleri tercih ediyoruz. Bebeklere giysi seçerken dikkat ettiğimiz bir sürü nokta var. Pamuklu kumaş olsun, rahat olsun, düğme gibi aksesuarları iyice sabitlenmiş olsun..vs vs. Salı başıma öyle bir şey geldi ki yeni bir şeye daha dikkat etmeye başladım.

Can doğduğu zaman çok güzel birtakım hediye gelmişti. Pantalon, sweetshirt, salopet ve yelek. Hepsi İdil bebeden ve çok güzellerdi. Bayıldım. Giydirmek için son baharın gelmesini bekliyordum. Kısmet 8. ay kontrolümüzeymiş. Salı sabah güzelce giyindik doktora gittik. Doktordan çıkarken Cücü'nün dikkatini çekti canın elinde bir şey var ağzında kemiriyor. O ne dedi? Bir de baktım ki  yeleğin üzerinde ütüyle yapışan aplikelerden vardı. O çıkmış bizimkide almış eline bir güzel kemiriyor. Cücünün dikkati sayesinde hemen fark ettik. Fark etmeseydik kuzu oğlum onu yutabilirdi. Yutarken o boğazına yapışabilir, boğulabilirdi.

İdil Bebe adını duyurmuş bir firmanın ürünlerinde bile başımıza böyle bir şey geliyorsa kimbilir markasız ürünlerde neler olur. Siz siz olun bebeğinize aldığınız her seyi kontrol edin. Özellikle de üzerindeki aksesurların sabitliğini, fermuar uçlarının, düğmelerin sağlamlığını.

Hiç yorum yok: