27 Kasım 2017 Pazartesi

Doğa Arkadaşımın Kutusu



Bu sabah iş yerine elinde içi doğadan toplanmış materyaller ile dolu bir kutu ile gelen Gökçe sayesinde çok keyifli bir oyun öğrenerek başladım. Doğa Oyunları Evi www.dogaoyunlarievi.org tarafında organize edilen bu oyun çocukların ve tabi ki onlarla birlikte biz yetişkinleri çok keyifli bir oyuna dahil ediyor. Hem doğaya çıkmamızı tetikleyen hem de gördüklerimizi incelemek ve tanımak için bir fırsat sunan, farkındalık yaratan bu oyunu çok sevdim. Aslında günlük yaşantımız evden okula işe  giderken, çocuğumuzla parktayken bile bir çok şey görüyoruz ama bir çoğumuz durup incelemiyoruz. Bu oyuna organizasyonun web sitesinden başvuruyorsunuz ve onlar tarafından size gönderilen bir başka çocuk ile eşleşiyorsunuz. Size verilen sürede doğaya çıkıp bulduğunuz 15 tane hazineyi arkadaşınız için saklayıp bir kutuya koyarak çocuğunuzun yazdığı / yazdırdığı mektupla gizli arkadaşına gönderiyorsunuz.  Siz kutunuzu hazırlarken ve gönderirken bir çocuk ve ailesi de sizin için bir kutu hazırlıyor olacak. Bu arada bu gönderiyi yaparken yeni kutu almak, yeni malzeme kullanmak yok. Eviniz olan malzemeler ile geri dönüşüme katkı sağlıyorsunuz. Her şeyi almaya kolayca elde etmeye çalışmış çocuklarımız için bir farkındalık da bu açıdan geliyor.


Sonbahar oyunu için son gönderim tarihi bugün ama umut ediyorum ki kıs için bir oyun daha açarlar. Can ile katılmak için web sayfalarını takip ediyor olacağım. Başvurular açıldığında yeniden haber veririm.
Bu arada oyuna çocuklar bireysel olarak ve sınıflarıyla katılabildiği gibi yetişkinler de biraysel olarak katılabiliyor.



Hiç yorum yok: