13 Ocak 2014 Pazartesi

Cancan'dan önce ben denedim, onayladım: JOHSON'S BABY

Anne olmak sanırım birazda manyak olmayı gerektiriyor. Biz anneler hep böyleyiz. Bebeğimiz için olan her şeyi önce kendimiz deniyoruz. Mamalar, demir damlası, d-vit hatta bebek bezine su döküp ne kadar  koruyor diye denemişliğim bile var. Bu akşamın deneyimi ise Johson's Baby ürünleriydi. Johson's Baby fikrimi merak edip kocaman bir paket yapıp göndermiş :) Öncelikle çok teşekkür ederim. Paketimizin içeriği şöyle: Johson's Baby Şampuan, Bed time duş jeli, bebek yağı, pişik kremi, bebek kolonyası ve ıslak mendil. Tabi ki hemen denedik.

Cancan böceğim banyoyu çok seviyor ama banyo sonrası kremlenmek filan pek ona göre değil, hemen sorun çıkartıyor. Ama bugün öyle olmadı aldım oğluşumu sobanın yanına indik. Bebek yağıyla yumuşacık yağladım ve masaj yaptım, pek keyiflendi paşa. Zaten Jonson's baby bebek yağını tartışmaya gerek yok. Bebeğe, kendi kuruyan cildime her şeye iyi geliyor.

Bebek kolonyasına gelince acaba bilip de mi Ocean kokusunu yolladılar acaba :) mavi şişe. Çocukken benim için parfüm sayılırdı. Hatta ilk parfümüm diyebilirim. Unutmuşum kapağını açıp da koklayınca çocukluk günlerin geri geldi.

Islak mendilin dokusu ve kokusu çok güzel. Tek bir yorumum olur bu ürüne keşke Johson's Baby de plastik kapak yapsa çünkü yapıştırma şeklindeki açma kapama yeri bir süre sonra kapanmıyor ve mendiller kuruyor. Çanta içinde başka şeylere değiyor.

Ürünlerden tek tanımadığım pişik kremiydi. Aslında yine Johson's ın başka bir ürününü kullanıyordum doğumdan beri Desitin. Ama bu pişik kremini de beğendim. Hatta kıvamı Desitinden daha hafif ve daha kolay dağıtılıyor.

İşte benim deneyimim ve ürünlerle ilgili yorumlarım böyle. Bu arada ürünlerin hiç biri ALKOL ve PARABEN içermiyor anneler haberiniz olsun.




7 Ocak 2014 Salı

11. Ay



İşte   geldik burdayız. Ve bu da size anlata anlata bitiremediğimiz Sibel teyzemiz. Bu ayda  yazamasaydım atladığım 3. doktor kontrolü olacaktı. En son 8. ay kontrolünü yazmışım o zaman Cancan'ım 72cm 9345 grmış. Geçen 3 ay içinde 5cm uzamış ve 600 gr kadar almış.

8. ay 72 cm 9345
9. ay 74 cm 9415
10. ay 75.5 cm 9930
11. ay 77 cm 9930

Evet kilo alımı çok süper gitmiyor ama boyu uzuyor. Bu arada çıkan dişler ve ilk hastalığımız kilo alımını engelledi sanırım. Ama bugüne bugün 7 tane dişi var oğlumun ve 8. patlamak için kıvranıyor bu aralar. Yine de persentilde fena gözükmüyor kilo %53'te boy %85'de.

Bebek büyüdükçe doktora sorulan sorular da azalıyormuş. Bizim de öyle bu ay çok fazla bir şey sormadık. en önemli sorum ise şuydu. Cancan memeye güvenip yemek yemiyor hala tam bir düzen oturtturmadı. Geceleri de emme durtusuyle 3 - 4 kez kalkıyor acaba emzirmeyi bırakmalı mıyım? dedim. Yom dedi Sibel Hanım emsin ne emerse faydasına karına.

Neler yiyor 11 aylık Cancan...

  • Kahvaltısını kendi yapmak istiyor o yüzden çok az yiyor biraz ekmek biraz peynir iyi günündeyse birazda yumurta
  • Çorbaları ayırt etmiyor ama canı isterse
  • Meyveye bayılıyordu ne olduysa oldu bu aralar onunla da kavgalı. Tek aşkı Mandalina :)
  • Yoğurtla bir küs bir barışık bizde çözemedik
  • Akşamları sofrada ne varsa o da yiyor.
  • En sevdikleri arasında patates, makarna, köfte var babasına mı çekmiş ne?
Neler yapabiliyor peki?

  • Tutunup  ayağa kalkıyor.
  • Tüm salonu oraya buraya tutunarak dolaşıyor
  • Tutunmadan 30 snden fazla ayakta durabiliyor.
  • Kedi ve köpekleri çok seviyor.
  • Oyun grubuna gidiyor ve orayı çok seviyor. Oyuncaklarını paylaşıyor.
  • Yürüteçte durmak artık çok istemiyor.
  • Kendi kendine yemek yiyor.



Her şey bir yana geçen gün yaşadığımız bir olaydan dolayı sizlere bir hatırlatma yapmak istiyorum. Birkaç gün önce küçücük 7 aylık bir bebeği kaybettik. Solunum  gibi basit bir yolla bulaşan bir hastalık yüzünden. Bu hastalıktan korunmak ise çok kolay 9. ay ve sonrasında yaptırabileceğiniz Menectra aşısı. Hastalığın ölüm riskini ortadan kaldırıyor. Aşı özel bir aşı tek doz fiyatı 155 TL. 3 ay arayla 2 doz yapılması gerekiyor. Umarım menetra ve rota aşıları en kısa zamanda aşı takvimine girer ve bu hastalıklar yüzünden annelerin kucağı boş kalmaz.