7 Ocak 2014 Salı

11. Ay



İşte   geldik burdayız. Ve bu da size anlata anlata bitiremediğimiz Sibel teyzemiz. Bu ayda  yazamasaydım atladığım 3. doktor kontrolü olacaktı. En son 8. ay kontrolünü yazmışım o zaman Cancan'ım 72cm 9345 grmış. Geçen 3 ay içinde 5cm uzamış ve 600 gr kadar almış.

8. ay 72 cm 9345
9. ay 74 cm 9415
10. ay 75.5 cm 9930
11. ay 77 cm 9930

Evet kilo alımı çok süper gitmiyor ama boyu uzuyor. Bu arada çıkan dişler ve ilk hastalığımız kilo alımını engelledi sanırım. Ama bugüne bugün 7 tane dişi var oğlumun ve 8. patlamak için kıvranıyor bu aralar. Yine de persentilde fena gözükmüyor kilo %53'te boy %85'de.

Bebek büyüdükçe doktora sorulan sorular da azalıyormuş. Bizim de öyle bu ay çok fazla bir şey sormadık. en önemli sorum ise şuydu. Cancan memeye güvenip yemek yemiyor hala tam bir düzen oturtturmadı. Geceleri de emme durtusuyle 3 - 4 kez kalkıyor acaba emzirmeyi bırakmalı mıyım? dedim. Yom dedi Sibel Hanım emsin ne emerse faydasına karına.

Neler yiyor 11 aylık Cancan...

  • Kahvaltısını kendi yapmak istiyor o yüzden çok az yiyor biraz ekmek biraz peynir iyi günündeyse birazda yumurta
  • Çorbaları ayırt etmiyor ama canı isterse
  • Meyveye bayılıyordu ne olduysa oldu bu aralar onunla da kavgalı. Tek aşkı Mandalina :)
  • Yoğurtla bir küs bir barışık bizde çözemedik
  • Akşamları sofrada ne varsa o da yiyor.
  • En sevdikleri arasında patates, makarna, köfte var babasına mı çekmiş ne?
Neler yapabiliyor peki?

  • Tutunup  ayağa kalkıyor.
  • Tüm salonu oraya buraya tutunarak dolaşıyor
  • Tutunmadan 30 snden fazla ayakta durabiliyor.
  • Kedi ve köpekleri çok seviyor.
  • Oyun grubuna gidiyor ve orayı çok seviyor. Oyuncaklarını paylaşıyor.
  • Yürüteçte durmak artık çok istemiyor.
  • Kendi kendine yemek yiyor.



Her şey bir yana geçen gün yaşadığımız bir olaydan dolayı sizlere bir hatırlatma yapmak istiyorum. Birkaç gün önce küçücük 7 aylık bir bebeği kaybettik. Solunum  gibi basit bir yolla bulaşan bir hastalık yüzünden. Bu hastalıktan korunmak ise çok kolay 9. ay ve sonrasında yaptırabileceğiniz Menectra aşısı. Hastalığın ölüm riskini ortadan kaldırıyor. Aşı özel bir aşı tek doz fiyatı 155 TL. 3 ay arayla 2 doz yapılması gerekiyor. Umarım menetra ve rota aşıları en kısa zamanda aşı takvimine girer ve bu hastalıklar yüzünden annelerin kucağı boş kalmaz.




5 yorum:

Adsız dedi ki...

Masallah kocaman adam olmuş can zaman nasilda cabukcak geciyor degil mi? Daha dun ufacik bebelerdi bunlar ey gidi ey... saglikli ve huzurlu bereket icinde bir omru olsun butun yavrularin.

Adsız dedi ki...

Merhabalar mine hanim önemli olan bebeklerin sağlıklı olması degil midir ama anneler olarak kilo alsınlar istiyoruz:) can a da maşallah diyoruz.9.ayda yapilan meningokok asini dr.umuz tavsiye etmedi bizde bbaşka bir dr.unda fikrini alip oyle karar vereceğiz. Sanirim sizinde bahsettiginiz asi bu asi degil mi? Rabbim butun bebekleri korur ins.sevgiler sibel

Mine dedi ki...

evet bahsettiğim aşı Meningokok (menectra) aşısı. Bizim doktorumuz kesinlikle tavsiye ediyor. Ayrıca başka bir Çocuk doktoru arkadaşımızda bu aşının yapılması gerektiğini söyledi. Hataa kendisi aşı ve hastalık ile ilgili bir uzman yazısı hazırlayacak bizler için

Adsız dedi ki...

Merhaba sanırım Bodrum'da yaşıyorsunuz, ben de Bodruma'da yaşayan biri olarak merak ettiğim birşey var acaba kadın doğum doktorunuz kimdi?

Mine dedi ki...

Kadin doğum dokturum Opr Dr Almila Tülay Bal idi ancak kendisini kisa bir sure once kaybettik.:(