31 Ağustos 2013 Cumartesi

Cancan 7 aylık

Cancan 7 aylık oldu bile. Eylül ayının 1'i pazara gelince cumartesiden doktorumuzun yolunu tuttuk. Doktor sonrasıda oğlumla gezmeye gittik. Miniğimin yavaş yavaş kendi boyuna göre arkadaşları oluyor. Aren'le birlikteydi bütün gün Cancan. Tam olarak beraber oynadılar diyemem ama birbirlerinin oyuncaklarını çok beğendiler. Karşılıklı oturup gülüştüler, Can Aren'in gözünü çıkartmaya çalıştı ve bir anlaşma yapıp nöbetleşe uyudular. Amannn anneler rahat oturup sohbet etmesin :) Yok yok kuzuların hakkını yememek lazım her ne kadar nöbetleşe uyusalar da  sorun çıkartmadılar.

Sabahki doktor randevumuz gayet güzel geçti. Cancan 71 cm 8930gr olmuş. Persentile göre kilosu %74'te, boyu %91'de. Oral Palio (Çocuk Felci) aşımızı olduk. Sibel Hanım bu kez sorularımız bittiğinde inanamadı :) Bu kadar mı dedi? Ve güldü tabi bizde...  Bu ayın soruları şöyle;

1)Ek gıdaya başlayalı 1 ay oldu. Bazen çok güzel bazen hiç yemiyor, ne yapmalıyız?
Bebeği zorlamamak lazımmış. Bu uzun bir süreç bazen 1-2 kaşık yiyecek bazen hepsini. Cancan yanında yoğurt olunca her şeyi daha güzel yiyor özellikle sebze çorbasını. Kimi bebekler süt renginden dolayı beyaz gıdaları daha çabuk kabul edermiş. Gerekirse çorbalar yoğurtla karıştırılarak bile verilebilirmiş.

2) Kuru kayısı, kuru incir verilebilir mi?
Eğer bebek çok sulu kaka yapmıyorsa verilebilirmiş. Ben muhallebiyi tatlandırmak için kullanacağım. Malum şeker kullanmıyoruz.

3)Badem, fındık, ceviz verebilir miyiz?
Sadece ceviz verebiliyoruz.  Onu da iyice dövülmüş yada öğütülmüş olarak.

4) Peynir ne tercih etmeliyiz? Labne? Lor?
Tam yağlı beyaz peynir :) siz evde ne yiyorsanız o. Ama bir gece önceden yiyeceği kadarı suda bekletilecek.

5)Emzik?
Cancan uyku eğitimine başladığı ilk gün emziksiz uyuyakalınca bir daha emzik vermemiştim ama her şeyi emmeye çalıyor. Dün gece boynuma sarılıp yanağıma yapıştı. Oooo güzel oğlum annesini öpüyor dedik ama sonuç sabaha yanağımda bir morluk vardı. :) Acaba yeniden emzik vermeli mi diye sordum. 12. ayda zaten bırakacağız madem bıraktı yeniden alışmasın dedi doktorumuz.

6)Kasığındaki ben?
Cancan'ın kasığında bir ben var. Aynısından Mak'tada var.Sanki biraz büyüyor gibi geldi ama sorun yokmuş. Takibe devam.

7)Aniden bağırmaya başlama ve uyurken bağırma?
Sesini tanımaya başlamış oğluş ondan bağırıp duruyormuş :) Bazen çok garip seslerde çıkartıyor. Gece uyurken ağlaması da rüya görmekten olabilirmiş. Bu arada  televizyon izlemiyor değil mi diye sordu. O da etkilermiş uykuları.

8)Alerji?
Perşembe günü Cancan çok hapşurdu (bu kelimenin böyle yazıldığına emin değilim :)) burnu da aktı biraz. O gün Sibel Hanım'la telefonda görüşüp allerji ilacına başladık. 5 damla zyrtec yatmadan önce verilecek. Gittiğimizde de allerji testi yaptırmalı mıyız diye sorduk. Allerji testlerinin bu kadar küçükken yanıltıcı sonuçlar verebildiğini söyledi. Zaten çok ağır bir allerjik reaksiyonda gelişmedi.Sonra hafif bir fırça yedik. Evde fazla hijyen olabileceğini söyledi. Yerleri sürekli çamaşır suyuyla silmek yok. Tabi ki temizlik yapılacak eve ayakkabı ile girilmeyecek ama evin içinde  yere düşen oyuncak tekrar verilebilecek. Sigara içilmediğine göre zırt pırt el yıkamaya da gerek yok.

9) Grip aşısı?
Sonbahar gelirken hepimizin aklında bu soru var. Acaba grip aşısı yaptırmalı mıyız? Biz doktorumuzla yaptırmama kararı aldık. Eğer evde okul çağında bir çocuk daha var ise yapılmasını öneriyor doktorumuz. Ama biz geçen sene hiç grip olmadığımız ve kendimizi koruyabileceğimizi söylediğimiz için yapılmasına gerek görmedi Sibel Hanım.

Bu ay gülümseten sorularımız yok. Gerçekten Cancan da biz de büyüyoruz galiba.

Hiç yorum yok: