1 Ocak 2013 Salı

Turunçilata :)

Sabah gözümü portakal diye açtım. Ehh gözünü portakal diye açan kişi 35 haftalık hamiş olunca kocası ekmek simit almaktan gelirken bahçeden portakal da toplar :) Ama küçük bir sorun var. Mandalin portakal dolu bahçemize ayıp olmasın diye  3 - 5 tane de turunç ağacı da dikmişler. Eee benim sevgili Cüncün'üm ayırt edememiş o yağmurda portakal diye turunç toplamış. Bu sayede yeni bir şey denemiş olduk. Limondan limonata oluyorsa Turunçtan da TURUNÇİLATA olur :) Bu da benden uydurmasyon bir tarif ve isim. Sonuç; güzel, hafif ekşi, oldukça lezzetli bir içecek oldu. Yaz günleri için daha da güzel olabilir.

  • 1 ölçü turunç suyu
  • 1 ölçü şeker
  • 1/2 ölçü su
  • Bol buz ve soğuk su


Turunçları sıktıktan sonra ne kadar kadar çıktıysa bir o kadar da toz şekerle karıştırıp şekeri eritin. 
Yarım ölçü de su ekleyerek bir taşım kaynatın.
Daha sonra tel süzgüden geçirin ve bol buz ve soğuk su ile çoğaltın. 
Ne kadar su ve buz ekleyeceğiniz sizin damak tadınıza kalmış. 
Soğuk olarak için.
Afiyet olsun....

Kış vakti buz gibi içecek nasıl olacak diyenler için 2 ayrı teklif;



  • Bu karışımı su ile karıştırmadan soğutun Vokta ve buz ile servis edin :)
  • Su ile karışmadan buzluğa atın yazın çıkartır Turunçilatanızı yaparsınız :) 
Laf aramızda voktalı olan pek hoş olur bence ama uzuuunnnn bir süre daha içemeyeceğim sanırım.




Hiç yorum yok: